Om aanstaande bruidsparen een bruidstaart te bezorgen die voor honderd procent aansluit bij hun wensen organiseer ik zo’n vijftig keer per jaar een proeverij. Zoals de naam al doet vermoeden het ultieme moment om te horen wat de voorkeur heeft qua smaak. Maar er is meer.

Ik ga verder dan sec de taart

Dit is tevens het uitgelezen moment om elkaar beter te leren kennen. Is dat belangrijk kun je je afvragen. Voor mij wel. Tijdens een proeverij ga ik verder dan sec de taart. Het is leuk om te horen hoe een stel elkaar heeft leren kennen, hoe het aanzoek ging, wat hun verbindt en wat de wederzijdse interesses zijn. Informatie die mij in staat stelt om mij volledig in te leven.

Het bruidspaar is er een beetje bij

Tijdens en ook direct na de proeverij maak ik notities. Als de dag aanbreekt dat ik voor de aanstaande echtgenoten aan de slag moet pak ik deze notities er bij. Op zo’n moment heb ik het gesprek, maar ook het stel weer direct helder op mijn netvlies. Bij het creëren van hun bruidstaart is het daardoor alsof ze er een beetje bij zijn. Het helpt om hun ideeën, de wederzijdse liefde en hun gedeelde passies te verwerken in de taart.

Lege plekken op de huwelijksdag

De ‘inventarisatie’ heeft voor mij ook nog een ander doel. Met enige regelmaat heb ik bruidsparen aan tafel die doorverwezen zijn vanuit mijn netwerk. Die dienst, waar ik erg dankbaar voor ben, wil ik uiteraard graag wederkerig maken. Ik ben dan ook altijd op zoek naar de ‘lege plekken’ op de huwelijksdag. “Hebben jullie al een fotograaf? Is de keuze al gemaakt voor de trouwambtenaar? Al eens nagedacht over het inzetten van een weddingplanner?”.

Een bron van inspiratie

Helaas krijg ik hier nauwelijks voet aan de grond. Veel, zo niet het meeste, staat al vast. Meer en meer kom ik er achter dat de bruidstaart achteraan in het beslissingstraject zit. Niet erg, sterker nog, misschien zelfs wel praktisch, want dat betekent dat ik de trouwtaart af kan stemmen op de keuzes die al gemaakt zijn. Thema, kleuren van het bruidsboeket, de kleding en de locatie zijn doorgaans een bron van inspiratie.

Beknibbelen op de kosten

Ben ik dan de hekkensluiter? Nee! Ook hier is een zeer duidelijk patroon te herkennen. Om wat voor reden dan ook krijg ik steevast te horen dat het pak van de man nog uitgezocht moet worden. Waar dat aan ligt? Ik weet het niet. Het is beslist geen desinteresse, want ‘de mannen’ zijn doorgaans vol lof en erg enthousiast over hun aanstaand huwelijk. Hebben zij uiteindelijk moeten beknibbelen op de kosten van hun outfit? Ik geloof het niet. De bruidegom zit altijd strak in het pak en ziet er pico bello uit. Gelukkig is hij daardoor niet de sluitpost van de bruiloftsbegroting. Maar wat dan wel…?

Zijn jullie nog op zoek? Naar iets? Kijk hier eens. Stuk voor stuk professionals uit mijn netwerk die ik van harte aan kan bevelen.