Trends in bruidstaarten, je zou het niet snel verwachten, maar ook dat bestaat. Het is voor ons als cake designers moeilijk te doorgronden waar een bepaalde trend zijn oorsprong vindt. Het meest voor de hand liggende is misschien wel dat we daar zelf invloed op hebben…

Trends in bruidstaartenBlijven vernieuwen

We experimenteren veel. De diverse toeleveranciers van materialen dagen ons daar ook min of meer toe uit. Alhoewel, uitdagen klinkt alsof we daar geen keuze in hebben, maar niets is minder waar. Het is voor ons van belang dat we op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste mogelijkheden. Een nieuwe decoratieset, een afwijkende panvorm of een andere verftechniek. Het kan van alles zijn wat ons stimuleert om weer iets nieuws uit te proberen.

Hoe trends in bruidstaarten ontstaan

En alles wat we uitproberen verschijnt via onze social media kanalen of is te zien op een bruidsbeurs. Soms lichten we tijdens een proeverij een tipje van de sluier op. De reacties die we vervolgens krijgen zijn bepalend. Is men enthousiast? Dan is de kans groot dat de eerste de beste opdracht tot een vernieuwende bruidstaart leidt. Deze wordt gezien, gekopieerd en gepromoot. Vervolgens is er de ‘dat wil ik ook’-fase en is de cirkel rond. Zo ontstaan volgens ons trends in bruidstaarten.

Variatie op een thema

In 2001 leverden wij onze eerste bruidstaart af. Een inmiddels echte klassieker. Een witte basis met parelrandjes en een waterval van roze roosjes. Binnen de kortste keren leek ons trouwtaarten aanbod alleen maar uit klassiekers te bestaan. We varieerden in hoogte, het soort bloem en uiteraard de kleur er van. Zo ontstond er toch een zekere mate van variëteit. Echter, het onderliggende thema was duidelijk zichtbaar: een waterval van bloemen.

Andere bloemen en andere kleuren

Een paar jaar later ontstonden de volgende trends in bruidstaarten. We gingen volop aan de slag met strakke modern uitgevoerde huwelijkstaarten in frisse pastelkleuren. Roze, lila, marmerwit en lichtgrijs, om er maar een paar te noemen. Geen parelrandjes meer. En ook geen ornamenten. Bloemen bleven, maar niet meer in de vorm van honderden roosjes. Orchideeën waren de nieuwste trend en qua kleuren mocht het best wel wat harder.

Van trend naar trend

Zo hebben wij de afgelopen jaren diverse trends meegemaakt. Van romantisch naar vintage en van vintage naar modern. In alle gevallen steeds spelend met variaties zonder in te boeten op de gekozen stijl. Op dit moment zien wij in toenemende mate een wens voor strak uitgevoerde bruidstaarten. Marmerlook, asymmetrische belijning, goud in combinatie met zwart en sierlijke letters als taarttopper. Totaal anders als anders, maar beslist nog steeds opvallend.

Trend in bruidstaarten

Trendsetter of trendvolger

Kiest iedereen daarmee voor de op dat moment geldende trends in bruidstaarten? Nee hoor, ieder aanstaand bruidspaar kiest uiteindelijk wat ze mooi vinden. Wat het beste bij hun past. Ook nu zien we uiteraard nog romantische taarten voorbij komen, en daar zijn wij blij mee. Niet iedereen laat zich immers leiden door trends. Het tegenovergestelde maken we overigens ook mee. Soms komt er een echtpaar in spe voorbij die totaal iets anders willen. Superleuk en vernieuwend.

Willen jullie een beeld krijgen van wat er allemaal kan? Inspiratie op doen? Bekijk dan ons portfolio op https://yummiesweetcakes.nl/taarten/bruidstaarten/ Direct een afspraak maken voor een kennismaking of proeverij? Graag! Ga naar https://yummiesweetcakes.nl/contact/ of bel direct 06 28 761 884.